Chýba vám zásuvka? Dotiahnite ju na bubne

predlžovačka Thorsman IMT33139

Večerné kino na terase, brúsenie záhradného nábytku alebo stavba nového prístrešku vo dvore. Vždy to začína rovnako. Chýba vám zásuvka, ktorá je jedinou cestou k oživeniu náradia, elektrických pomocníkov a spotrebičov. Bez predlžovačky to akosi nejde.

Ak v tejto chvíli pomýšľate na vyslobodzovanie zauzlenej predlžovačky z preplnenej police v pivnici, mali by ste vedieť že všetko môže byť aj inak. Nie každá predlžovačka sa bez precízneho balenia a viazania zmení po použití na neskrotné klbko vreteníc.

Od pozdnej jari sa pri zábave a drobnom majstrovaní vo dvore zoznamujeme s kompaktnou bubnovou predlžovačkou Thorsman IMT 33139 z dielní firmy Schneider Electric.

Vždy v pohotovosti

Novátorské vyhotovenie bubna priam pobáda k tomu, aby ste si ho prezreli pozornejšie. Nie je to podstavec s rukoväťou, na ktorom spočíva objemná, voľne sa otáčajúca cievka. Tentokrát si dal výrobca záležať na tom, aby ponúkol polouzavreté riešenie pre každého.

Rám má tvar kompaktného boxu, ktorý má podobu otvoreného skeletu. Každá hrana je celistvá, navonok pôsobí dojmom škatule. Kam ju zasuniete do police, odparkujete za dvere, alebo položíte k ostatnej výbave, tam zostane.

Žiarivé, zelené farby vás upozornia na správne miesto pri hľadaní, mäkký, silikónový návlek na rukoväti priam ponúka miesto, na ktoré máte siahnuť rukou. Pridajte k tomu hmotnosť na hranici troch kilogramov, formát 26x26x16 centimetrov a razom viete o čom je reč.

15 metrov slobody

Na cievke je navinutých poctivých, 15 metrov kábla. Zapojíte koncovku do zásuvky, vykročíte vpred a voľne, bez brzdenia sa kábel odvíja až na miesto, kam sa potrebujete dostať.

Hoci bubon nie je osadený na ložisku, konštrukčné riešenie je spoľahlivé, s plynulým, voľným chodom. Podobné je to pri balení. Vyklopíte rukoväť v zadnej časti bubna, opriete sa do nej rukou a navíjate kábel na priestrannú cievku.

Sloboda, to nie je iba 15-metrový presun v priestore. Jediná zásuvka sa zmení na štyri, takže k bubnu môžete pripojiť viacero spotrebičov súčasne. Zásuvky nášho typu so zemniacim kolíkom sú osadené protichodne, aby si ani zakončenia káblov v tvare písmena L vzájomne neprekážali.

Bezpečnosť pod kontrolou

Systém má vyhotovenie v zmysle štandardu IP20, takže nejde o tank určený do blata, dažďa, extrémneho prachu či nadmernej vlhkosti. Páči sa nám však, že všetkým detailom venovali konštruktéri náležitú dávku bezpečnosti.

LED indikátor dáva najavo, že bubon je pod napätím, tepelná poistka sa aktivuje pri preťažení nerozvinutej cievky, posuvnými, párovými planžetami sú prekryté aj otvory zásuviek. Všetko je práve tak, ako sa na poriadnu predlžovačku patrí.

S lankovým káblom 3×1.5mm2 nejde o žiadny úskočný kompromis, ktorý by sa snažil tlačiť cenu nadol. Pre svoj dvor, domov a dielňu dostanete to, čo naozaj potrebujete.

Na sezónu a do vnútra

Kábel je krytý izoláciou z PVC, ktorá pri nízkych teplotách prirodzene tuhne. Pre domáce a remeselnícke použitie v sezóne exteriéru a celoročne v interiéri toho naozaj viac nepotrebujete. Páči sa nám výrazné sfarbenie, ktoré je dokonale čitateľné i na problémových povrchoch. Ak ste v minulosti prehliadli oranžovú predlžovačku v jesennom lístí, možno tušíte o čom je reč.

Práve pohotová dostupnosť tohto modelu sa nám páči. Môže driemať v polici, ale rovnako i trvale parkovať za novým, čerstvo zapojeným domácim kinom. Neprekáža, nezavadzia.

Bubnová predlžovačka Thorsman IMT33139 (42,30€) je mimoriadne praktická bubnová predlžovačka, ktorá berie ohľad nielen na plnohodnotné napájanie spotrebičov a bezpečnosť použitia, ale aj na ergonómiu a jednoduché uloženie. Práve nízka váha a klietkový, skeletový formát z nej robia pomocníka, ktorý určite stojí za to. Do výbavy každého, zručného pána.

Written By
More from Milan Gigel
Grilujeme kurča s vôňou citróna
Sú to chvíle pôžitkárskej pohody, pri ktorých máte pocit akoby zastal čas....
Read More

Pridaj komentár