Namiešajte si letné, grepové osvieženie s ginom

malfy gin rosa kokteil

Chladivý ľad, podmanivá horkosť grepov a komplexné chute talianskeho ginu Malfy rosa. Ak príde na horúce dni, osvieženie, ktoré povzbudí chuťové zmysly nemusí byť ďaleko. Obzvlášť, ak patríte k milovníkom citrusov vo všetkých ich podobách.

Čo by ste povedali na osviežujúce drinky, ktoré vás bez cestovania prenesú v mysli do Stredozemia? Vytiahnite z police svoju barmanskú výbavu, položte na stôl vychladené nápoje a malé, zážitkové čarovanie sa môže začať. Hoci aj vo dvore, po boku grilu.

Gin ako ho nepoznáte

Najprv sa na jazyku rozplynie chuť jemného liehu, potom zacítite korenistý profil borievok a následne vás ohluší široká, citrusová horkosť grepov. Práve taký je Malfy gin rosa, ktorý svoj pôvod naznačuje svojim jemným, ružovým tónovaním. Nedajte však na prvé pocity, hľadajte v chuti ovociny a byliny, ktoré ho formujú k dokonalosti.

Výrobca pridal do klasickej receptúry citrusové plody z prímorských rezortov, rebarboru a niekoľko bylín naviac aby dal ginu povzbudzujúcu sviežosť, komplexnosť chutí a pôžitkárske tóny leta. Musíme povedať, že sa mu to výborne podarilo. Ružový grep naplnil svoje poslanie. Pustime sa do prípravy kokteilov a miešaných nápojov, aby naplno vynikol.

1. Grepová limonáda s ginom

malfy gin rosa kokteil

Červené grepy sú práve v sezóne, takže môžete počítať s tým, že ich u svojho zeleninára určite nájdete. Rozkrojte pekný, zrelý kus na polovice, vytlačte z jednej šťavu a vlejte ju do šejkra.

Pridajte 50 mililitrov ginu, 25 mililitrov cukrového sirupu, výdatne ľadu a premiešajte ho, až kým sa príjemne nespení. Vlejte do vysokého pohára, dolejte po vrch sódou a limonáda je na svete.

Budete prekvapení, že hoci v pohári nehrkajú žiadne kocky ľadu, limonáda je príjemne osviežujúca. Z jej grepovej jemnosti, doladenej cukrovým sirupom iba pomaly prenikajú na povrch chute ušľachtilého ginu. Prvý dúšok ho neprizná, druhý vám naznačí jeho prítomnosť a s každým ďalším to už iba graduje.

Je iba na vás, či sa drinkom uhasíte za minútku, alebo pri ňom presedíte pol hodinu. Nič nestratí na svojej sviežosti ani po tom, čo sa pohár nadobro orosí a nápoj oteplie.

2. Gin rosa Cinzano

malfy gin rosa kokteil

Dohrali ste práve bedminton a máte chuť na drink, ktorý vás v niekoľkých dúškoch nadobro schladí a dostane do pohody? Potom niet lepšieho nápadu, ako dať priebeh klasike, v ktorej rozkvitnú nové chute.

Do šejkra vlejete 50 mililitrov ginu, hneď za ním pridáte 20 mililitrov Cinzana Extra Dry a energicky premiešate s veľkými kockami ľadu. Stráňte sa riedenia rozpúšťajúcim ľadom, pracujte naozaj rýchlo.Vo chvíli naliatia do pohára je tento drink pripravený na vás zapôsobiť.

Cez mrazivý chlad okamžite prerazí horkastá paleta chutí, ktorú si každý milovník ginu určite užije. Gin hrá v tomto prípade prvé husle nielen svojim prejavom, ale aj jemnejšími odtienkami. Cinzano je paletou, ktorá im dokáže roztiahnuť sa do plochy a vyniknúť.

Jeden a dosť. Je úžasné sledovať, ako mocne pôsobí táto receptúra na pokoj duše. Zabudnete na stres z hry, zabudnete na hlad.

3. Grepový Gin Fizz

malfy gin rosa kokteil

Žiadne veľké prípravy, len sobáš z rozkoše a následné vychutnávanie. Vlejte do pohára 50 mililitrov ginu, doplníte ho Proseccom a sledujete jemné perlenie bubliniek, ktoré pomaly ale isto stúpajú nahor.

Spočiatku neviete, čo máte od tejto kombinácie očakávať. Ide o kontrast chutí, alebo nastane ich harmónia. Ochutnáte a razom máte vo veci jasno.

Ak je drink dostatočne chladný, gin sa cez závoj Prosecca prejaví viac vo svojom citrusovom ako borievkovom charaktere.

Je viac ako nutné, aby ste mali všetko vopred vychladené – nápoje i servírovacie nádoby. Inak rozmarný pôžitok rýchlo stratí svoju harmóniu. I preto je lepší tento drink vychutnávať večer, ako v čase najväčšej spary.

4. Ružový Gin Tonic

malfy gin rosa kokteil

Ak sa bylinná horkosť toniku snúbi s citrusovou horkosťou ginu, je to veľmi príjemná kombinácia. Široký pohár, veľa ľadu, 50 mililitrov ginu a tonik na doplnenie. To zvládnete i jednou rukou – po raňajkách al fresco, ale i po návrate z vychádzky v parku.

Horkasté, mierne trpké tóny prechádzajú cez štrngajúci ľad s ladnou eleganciou a predvídateľnosťou. Mrazom ochromený jazyk má čo robiť, aby odhalil z ktorej zložky pochádzajú ktoré chuťové odtienky. Možno i preto, že tak výborne vzájomne ladia.

Tento drink je mimoriadne svieži, perlenie a ľad priam bojujú o vašu priazeň. Možno neprekvapí, ak si v najväčšej horúčave nastrojíte i druhé kolo. Decentné, pre predĺženie príjemného osvieženia.

Written By
More from Milan Gigel
Namiešajte si chladné osvieženie pre všedný deň
Sú to chvíle, keď máte pocit že sa vám nič nechce robiť....
Read More

Pridaj komentár