Simply Cola a Tonic Water? Ochutnajte drinky, ktoré stoja za to

Je to znovuzrodenie chutí, ktoré sa na dlhé desaťročia zakorenili v softdrinkových štandardoch. Uberte kole a toniku ohlušujúcu sladkosť sirupu, namiešajte ich v sviežej zostave vonných bylín s koreninami orientu a dostavia sa chute, ktoré stojí za to vyskúšať.

Keď Red Bull ohlásil svoj rad bio-nápojov pod značkou Organics, zdalo sa že je to len osviežujúci výkrik s módnou nálepkou. Stačí však, aby ste otvorili plechovku a preliali jej perlivý obsah do ochutnávkového pohára a razom tušíte, že sa čosi deje.

Hoci ide o veľkého, priemyselného giganta, nové chute sú ako z malej, remeselnej firmy. S hravými chuťovými odtienkami, so spurnou neskrotnosťou a ľahkým, sviežim telom. Priam ideálne na to, aby zažiarili v miešaných nápojoch.

Vyskúšajte novú tvár klasiky, ktorú sme upravili práve tak, aby ste sa mohli oddať chuťovému pôžitku, ku ktorému sa budete vracať znova a znova.

1. TatraTea 22% Coco & Simply Cola

Naplňte vysoký pohár ľadom, nalejte do neho 40 mililitrov TatraTea 22%, opatrne spustite po jeho stene 100 mililitrov perlivého nápoja Red Bull Organics Simply Cola a pridajte lístok mäty a zopár bobuliek amelanchieru pre rozmar zraku a chute.

Práve ste vyrobili drink krištáľovo čistý na pohľad, s vyberanou chuťou na prvé ochutnanie. Najprv vás zaleje príjemný, chladivý pocit na jazyku, následne sa rozplynú črty koly ktorá od prvého momentu dáva najavo, že nejde o obyčajný drink, na aký ste zvyknutí.

Sekundu po sekunde sa rozvíja pavučina vnemov, v ktorých s pôžitkom odhaľujete kokos, škoricu, orientálne korenia a jemné náznaky chutí a aróm, ktoré ste doposiaľ v takomto postavení nikdy nezažili.

Chvíľu máte pocit, že vám chuťové bunky rozihrali voňavé klinčeky, potom zasa cítite kardamon a keď sa začnú objavovať tóny bylinných čajov, strácate sa v explózii chutí. Ide o osviežujúci longdring pre každý deň, ktorý vám znova a znova predvádza pôvab splynutia chutí.

2. Republica & Simply Cola

Naplňte vysoký pohár ľadom, vlejte do neho 50 mililitrov rumu Božkov Republica Exclusive, pridajte 125 mililitrov perlivej Red Bull Organics Simply Coly a zavŕšte svoje dielo plátkom citróna a slamkou.

Ani mocná chuť bylinnej koly nedokáže utajiť karibský rum, ktorý bol namiešaný s príjemnou sladkosťou a ovocnými tónmi s náznakom banánov.

Spočiatku máte pocit, že sa kdesi vytratila sladkosť tohto drinku, s každým novým dúškom však prichádzate na to, ako mu to mocne pridalo na jeho osviežujúcej moci.

Veľmi rýchlo sa z neistoty dostanete do harmonického vychutnávania, kde nové, nápadité chute koly pridávajú rumu komplexnosť a šírku chuťového profilu. Ide o pôžitkárske popíjanie, pri ktorom akoby zastal čas. Rumový éter hreje v hrdle a na jazyku sa rozlieva chlad osvieženia. Neponáhľajte sa, nechajte súzvuk chutí naplno vykvitnúť.

3. Gin Gin & Tonic Water

Nasypte do vysokého pohára ľad, nalejte na neho 25 mililitrov Gin Ginu, 10 mililitrov citrónovej šťavy a pridajte 125 mililitrov nápoja Red Bull Organics Tonic Water. Pridajte slamku, rez citrónu, šalviový list a vychutnávajte.

Je jasný, iskrivý a mimoriadne osviežujúci – hoci tento longdrink pôsobí tak trochu ošúchane a jednoducho, verte tomu, že v takomto chuťovom profile ste ho určite nezažili. Mimoriadne ľahučký tonik priam dáva vyniknúť bylinným a ovocným tónom slovenského Gin Ginu, ktorý sa rozvíja na jazyku ako na palete.

S úľubou prechádzate od jednej chuti k druhej, v príjemných pocitoch ochutnávate kontrast kyslých citrusov, horkého chinínu a bylinného toniku.

Jedna chuť preskakuje cez druhú na jemných bublinkách sýtenia, v hlave hučí harmónia osvieženia, ktoré má atraktívnu bodku na záver. Ak trocha popicháte kôrku citróna a list šalvie, akoby ste zaradili druhý rýchlostný stupeň. Verte tomu, že pri jedinom pohári rozhodne nezostanete. A čo je na tomto drinku najlepšie? Veľký, hlboký dúšok je nad desiatku malých. Nakopne vám zmysly k strehu.

4. Naughty & Nice

Roztlačte vo vysokom pohári dve olivy s troškou šťavy, zasypte ich ľadom, prilejte 50 mililitrov vodky, 15 mililitrov Nestville Cherry a dolejte po vrch pohára 135 mililitrami Red Bull Organics Tonic Water.

Prekonajte počiatočné obavy z olív a ochutnajte drink, ktorý je tak osviežujúci, ako len môže byť. Z jazyka zmyje všetku únavu a smäd, aby naň zaútočil rafinovanou chuťou višní, ktoré sa nesú na príjemnej chuti koňaku a whiskey. Práve táto likérová chuť dominuje nápoju, ktorý ju tlmí prirodzenou horkosťou toniku.

Chuťovo bohatý, príjemne chladivý drink s jemným perlením dokáže v jedinom pohári osviežiť vaše zmysly k pôžitku. A nečudujte sa, ak zodvihnete ruku s prosbou o olivu-dve naviac.

Čím viac do nich picháte slamkou, tým viac z nich vychádza chuť, ktorá netradičnú kombináciu surovín sobáši do víru pohody. Pomalé pitie mu svedčí až do momentu, kým sa nerozpustí posledná kocka ľadu.

5. Long Island Ice Tea

Nasypte do šejkra ľad a postupne pridávajte po 20 mililitrov rumu, vodky, ginu, tequilly, Cointreau, citrónovej šťavy, limetovej šťavy a cukrového sirupu. Dôkladne pretrepte, nalejde do vysokého pohára na čerstvý ľad a dolejte po vrch Red Bull Organics Simply Colou. Pridajte plátok citróna a oddajte sa pôžitku.

Určite poznáte Čapkovu rozprávku o psíčkovi a mačičke, ako piekli tortu k narodeninám. Nech rozpiska tohto kokteilu vyzerá akokoľvek podobne, verte tomu, že výsledok je úžasným prekvapením.

Vábenie sladkých citrusov a kola s chuťou orientálnych korenín tvoria s ľadom základ, cez ktorý postupne, len pomalým krôčkom prekvitajú ďalšie vnemy. Nemáte šancu spoznať, čo všetko sa v pohári zosobášilo.

Isté však je, že jemná, harmonická chuť veľmi dobre ukrýva silu nápoja. Nehreje v krku, nemotá vám hlavu. Len príjemne klesá do útrob, aby predĺžil chuťový pôžitok príjemným osviežením. A ako je to s tým ľadovým čajom? Neprekvapuje nás chuťová podoba. Vzhľadom i chuťou – všetko ladí ako dokonale zohratý tím.

Written By
More from Milan Gigel
Drink na dnes: Gentleman honey sour
Kým pred vás nepostavia fľaše dvoch jemných, starených spiritov, márne budete hádať...
Read More

Pridaj komentár