Creme Tiramisù – dezert, ktorý je slávou mocných likérov

Je to klubový dezert, ktorý pripravíte takpovediac za minútku. O to zaujímavejšie je, že vás čaká mimoriadny chuťový zážitok, pri ktorom sa strieda chuť jemného krému s mocnou arómou likérov. Zaboríte do neho lyžicu a už niet cesty späť. Iba prejesť sa na samotné dno.

Stále sa počítate k tým, ktorí sa nikdy do výroby podobného dezertu nepustili z obáv, že im chýbajú zručnosti a skúsenosti? Zahoďte trému za hlavu, najnáročnejšiu prácu spravili už za vás. Krém pochádza z vrecúšok Creme Tiramisù Dr. Oetker.

Príprava, ktorá šetrí čas

Žiadne zdĺhavé predmáčanie piškót, ale expresný sobáš ako v Las Vegas. Vezmete okrúhle piškóty, zavriete ich do mixéra a niekoľkými pulzmi noža ich rozdrobíte na mrveničku vo veľkosti šošovice. Tri-štyri stlačenia gombičky mixéra sú dosť na to, aby sa zázrak uskutočnil.

Naložíte 5 kopcových barmanských lyžíc na dno pohára, nalejete na ne 50-mililitrovú odmerku dobrého amaretta a popicháte špajdľou, aby sa likér okamžite vsiakol do sušienkovej hmoty. Budete vidieť, ako sa hladina elixíru stráca v piškótach.

Krém pridá ľahkosť i objem

Rovnako rýchle je to s krémom. Naplníte šľahač mliekom, prisypete k nemu Creme Tiramisù, urobíte pár desiatok otáčok kľukou a hustý, lesklý krém je na svete. Stačí z neho len odobrať lyžicou a vytvoriť ďalšiu vrstvu v pohári.

Nenechajte sa nahnevať bublinkou ktorá kdesi uviazne – špajdľou ju ľahko vypustíte. Dôležité je iba to, aby ste si pripravili ďalšiu vrstvu piškót – tentokrát s kávovým likérom Kahlúa z Mexika.

Keďže krém je jemný, pripravte si piškótovú hmotu v samostatnej miske a naložte ju do pohára barmanskou lyžicou. V tejto chvíli ste už iba na krok od slávnostného finále. Ešte ste ani nezačali a už sa blíži koniec.

Čiapka ako má byť

Do pohára naložíte ďalšiu vrstvu krému, zapichnete do neho dlhú, cukrárenskú piškótu, posypete prírodným kakaom Dr. Oetker a môžete servírovať. Bez chladenia, odpočinku, práve tak ako vidíte tento skvost pred sebou.

A nečudujte sa tomu, že je plný chuti a energie. Veď sme do každého z pohárov pridali 100 mililitrov likérov. Mocných, s plnou chuťou na ktorú sa nezabúda. Čo dobré si pripravíme nabudúce?

Written By
More from Milan Gigel
Pôvabné krivky briarových fajok
Hlavička so zahĺbenou komorou a náustok s prieduchom – jednoduchšie to už...
Read More

Pridaj komentár