Namiešajte si zabudnuté kokteily z rumu Božkov Republica Exclusive

rum božkov republica exclusive

Je to ako malé cestovanie v čase, pri ktorom sa na stole objavujú drinky, na ktoré sa pomaly, ale iste zabudlo. A spolu s nimi sa vynárajú aj spomienky na staré časy, keď boli kokteily kráľmi barových pultov, klubov a tančiarní – hoci aj po boku výdatného obeda.

Ak máte pocit, že rumové kokteily sa dnes točia hlavne okolo plážovej kultúry a silného zážitku z ovocných štiav a džúsov, nemusí to znamenať že veci sa nemôžu zmeniť. Namiešajte si trojicu zabudnutých drinkov a zamilujete si ich na prvé ochutnanie.

Rum Flip

rum flip božkov republica exclusive

Rozklepnite do šejkra čerstvé slepačie vajíčko, pridajte k nemu 50 mililitrov rumu Božkov Republica Exclusive, zasypte ich barmanskou lyžicou hnedého cukru a dochuťte strekom kreolského bitteru. Jemne pretraste v šejkri, potom otvorte, zasypte ľadom a traste až do vytvorenia sriene na jeho povrchu. Prelejte do old fashion pohára, jemne poprášte škoricou a servírujte.

Hustá pena s jemnými vločkami škorice a osviežujúci chlad brúseného skla, na ktoré dosadne ruka. Práve tak sa s vami zoznámi kokteil s črtami vaječného koňaku.

Bez sirupu, či smotany sa zrodil z čerstvého vajíčka, ktoré sa spojilo s tmavým rumom, hnedým cukrom a kreolským bitterom v tanečnom rytme.

Rum Flip je príjemne chladný, súčasne však pôvabne jemný, priam zamatový. Pocítite v ňom pestrosť chutí, vyvalí sa na vás intenzívna aróma korenín a keď sa postupne dostanete čoraz viac ku dnu, ozve sa aj hrejivý pocit z hrdla. Akoby sa chladný smotanový koňak menil na hrejivý punč. A práve to mu svedčí nielen v pánskej spoločnosti.

Sparkling Pinnaple Rum

rum pineapple božkov republica exclusive

Naplňte šejker ľadom, vlejte do neho 50 mililitrov rumu Božkov Republica Exclusive, 120 mililitrov ananásového džúsu a pretraste ich. Naplňte nimi kokteilový pohár s krúžkom konzervovaného ananásu a dolejte 120 mililitrami zázvorového piva.

Nestáva sa často, aby sa ananásový džús stretol s perlivým zázvorovým pivom po boku tmavého rumu. Pripravte sa na štedrú dávku osvieženia, ktorá na terase priam hasí únavu z dlhej prechádzky či horúceho slnka letného pikniku.

Zahryznite sa do kolieska utopeného ananásu,  vychutnajte si náznaky korenistých tónov rumu a čerpajte nové sily tak mocne, ako to len ide.

Tento miešaný nápoj ladí so zázemím domova  a rodinnou atmosférou. V kluboch a baroch by ste ho márne hľadali. Je až príliš rozmarný na to, aby ste po ňom nežiadali ďalší. Svedčí však záhradným posedeniam bez ohľadu na to, či si užívate pekný deň, alebo máte za sebou výsadbu nového, kvetinového záhonu.

Old Cuban

rum old cuban božkov republica exclusive

Vlejte do šejkra 50 mililitrov rumu Božkov Republica Exclusive, 20 mililitrov citrónovej šťavy, 25 mililitrov cukrového sirupu a dva streky bitteru. Pretraste s veľkým množstvom ľadu, nalejte do servírovacieho pohára a dolejte 50 mililitrami polosladkého sektu. Ozdobte mätou a vychutnávajte.

Niet kokteilu, ktorý by ste mohli akýmkoľvek spôsobom prirovnať k Old Cuban. Tmavý rum mu dáva hĺbku chuti, korenistý charakter a farebné tóny, perlivý sekt zasa bublinkovú ľahkosť a priam opojný pôžitok z čerstvých strapcov hrozna. Všetko sa miesi v príjemnej sladkosti, len kde-tu sa objaví bylinná sviežosť mäty.

Tento drink so sebou nesie priam komornú atmosféru, pri ktorej sa snažíte preniknúť tónmi domnelej medoviny, ktorá vás pobáda vždy k novému a novému dúšku.

Pomaly ho vychutnávate dlhé minúty, nič na tom, že chlad už dávno ustúpil príjemnej hrejivosti. Ani pri partičke hry v karty nič nezmeškáte. Čím dlhšie stojí po vašom boku, tým chutnejší je.

Written By
More from Milan Gigel
So slúchadlami na ušiach
Sú to komorné chvíle, pri ktorých si najväčšmi ceníte sústredenie a samotu....
Read More

Pridaj komentár