Karpatské KB Škorica Klinček – tri drinky, ktoré si určite zamilujete

koktaily Karpatské KB Škorica Klinček

Je úžasné sledovať, ako sa menia chute dôverne známych spiritov, ak sa ocitnú v koktailoch, drinkoch a miešaných nápojoch. Kým niektoré zvýraznia ich typické chute, iné odhalia ich doposiaľ nepoznané odtienky.

Ak ste si doposiaľ mysleli, že Karpatké KB Škorica Klinček je favoritom pre horúce nápoje sychravej jesene a mrazivej zimy, mýlili ste sa. Máme pre vás trojicu hitov, ktoré stoja za to. Namiešajte si ich.

Godfather

koktaily Karpatské KB Škorica Klinček

Do vychladeného old fashion pohára vložke tri kocky ľadu. Vylejte na ne 25 mililitrov amaretta, pridajte 50 mililitrov Karpatského KB Škorica Klinček a jemne premiešajte. Servírujte, skôr, ako sa ľad začne roztápať.

Keď na bare cinkajú kocky ľadu v nízkom pohári, zväčša pri ňom sedí niekto, kto má práve chuť na skvostné vychutnávanie. Iné to nie je ani pri tomto miešanom nápoji. Je mocný a ohnivý, súčasne však nezvyčajne sladký so širokým profilom korenistých chutí a vôní.

Na začiatku vás prepadne plná chuť mandlí s typickým, likérovým prejavom. Následne sa k tomu pridá príjemná korenistá chuť, ktorá vás priam pobáda k tomu, aby ste pátrali po pôvode jemnej, hladkej liehoviny. Objavia sa tóny karamelu a sušeného ovocia. Postupne prídu i jemné náznaky drevitosti.

Ide o drink, pri ktorom dokážete sedieť i pol hodinu a ak siahnete po kocke ľadu naviac, znamená to len toľko, že si ho objednáte aj nabudúce. Ideálny do klubu ale aj k dobrému filmu.

Canadian rolls-royce

koktaily Karpatské KB Škorica Klinček

Naplňte šejker ľadom, pridajte 50 mililitrov Karpatského KB Škorica Klinček, doplňte ho 50 mililitrami brusnicového džúsu a nastavte chuť 25 mililitrami likéru Triple Sec. Poriadne pretraste kým sa šejker nepokryje námrazou a servírujte vo vopred vychladenom pohári bez ľadu.

Vyčkajte minútku kým sa čerstvo namiešaný rolls-royce vyjasní vo svojej iskrivosti a čaká vás mimoriadne osviežujúci pôžitok, ktorý si užijete na terase pri grilovačke, ale aj pri ľahkých, letných športoch. Vyzývavá priezračnosť vás priam vtiahne do príjemnej, citrusovej arómy z ktorej vystupujú koreniny orientu.

Prvý dúšok je osviežujúco horký s výrazným chladom na jazyku a v hrdle. Ďalší už naplno rozvíja spleť ovocných chutí, ktoré sa rozplývajú pod jemným, opojným éterom alkoholu. A ak do popredia vystúpi jedinečná chuť brusníc, začnete vnímať dokonalú harmóniu tohto drinku.

Či si dáte jeden, dva alebo tri je iba na vás. Isté však je, že sviežosť a ochladenie sa dostavia okamžite, bez ohľadu na to či vám búši srdce od víťazstva v bedmintone, alebo si len pokojne užívate pohodlie terasy.

Viva Sangria

Viva sangria

Vložte do vysokého pohára kocku cukru  a vylejte na ňu 10 mililitrov Karpatského KB Škorica Klinček. Pridajte 90 mililitrov dobre vychladenej Frankovky, doplňte to 90 mililitrami brusnicového džúsu, prisypte ľadom a doplňte pohár veľkými rezmi vyumývaného pomaranča. Poriadne premiešajte barmanskou lyžicou a nevynechajte slamku.

Zabudnite na čaro španielskej noci, obrovských džbánov so sangriou a dlhé slamky, ktorými šermuje rozjarená spoločnosť pri stole. Tento long drink patrí iba vám, v celej jeho podstate. Kovovou slamkou pokoríte kolieska pomaranča aby uvoľnili svoj citrusový pôvab a môžete sa pustiť do ochutnávania.

Frankovka nadobro zjemnela do podoby ľahkého, ružového vína a brusnicová šťava s kockami ľadu dodala osvieženie, o akom sa vám môže len snívať. Pridajte k tomu náznak jemných korenín orientu a popíjanie sa môže začať. Drink je mimoriadne ľahký a úžasnú schopnosť povzbudiť vás v pojedaní drobných súst večerného občerstvenia, alebo skutočne výdatných porcií grilovačky.

Páči sa nám, ako sa v priebehu času mení jeho chuť. Čím väčšmi pracujete s kolieskami pomaranču, tým lahodnejšia Viva Sangria je. Nepodľahnite však pokušeniu vymeniť brusnicový džús za pomarančový. Už by to nebolo ono.

Napísal
Viac od autora Milan Gigel

Oddajte sa pohode pri filtrovanej káve

Vôňa čerstvo zomletej kávy, nespútaná pena ktorá znásobuje jej arómu a povzbudzujúci,...
Čítajte viac...

Pridaj komentár