Drink na dnes: Matcha Highball

Je to úžasný kokteil ovocných chutí so žltým melónom v popredí, spoza ktorých vychádza plná chuť ľahkej, škótskej whisky. Ochutnáte prvý dúšok, pridáte k nemu druhý a niet sily, ktorá by vás od tohto miešaného nápoja odlúčila.

Málokto by uhádol, že vkusnú kulisu k whisky sformoval zlatý sirup z agávy a mletý lístkový čaj z japonska. Zdá sa, že práve vďaka ľadu sa prejavili v netradičnej palete chutí.

Potrebujete:

  • 50 ml Queen Margot 3Y whisky (nájdete ju v Lidli)

  • 25 ml sirupu

  • 25 ml citrónová šťava

  • 1/2 bambusovej lyžičky matcha čaju

  • čerstvá sóda na doliatie

  • rez citróna

Postup:

  • Šejker naplňte do polovice ľadom. Postupne do neho pridávajte whisky, citrónovú šťavu, sirup a matcha čaj.
  • Poriadne pretriasajte, až kým sa na povrchu nevytvorí námraza.
  • Vysoký pohár naplňte kockami ľadu. Vlejte do neho mix, ktorý ste pripravili v šejkri.
  • Dolejte drink sódou (caa 50ml) a dozdobte rezom citróna.

Keďže husté sirupy sa zvyknú v šejkri zrážať na ľadových kockách, niekedy si musíte pomôcť ich jemným nariedením. Dva diely sirupu na jeden diel horúcej vody. Obzvlášť vtedy, ak sa rozhodnete pre med.

Written By
More from Milan Gigel
5 vecí, ktoré by ste mali vedieť o bourbone
Je iba jeden dôvod, prečo si bourbon zachoval svoj typický charakter. Drží...
Read More

Pridaj komentár