Je to úžasný kokteil ovocných chutí so žltým melónom v popredí, spoza ktorých vychádza plná chuť ľahkej, škótskej whisky. Ochutnáte prvý dúšok, pridáte k nemu druhý a niet sily, ktorá by vás od tohto miešaného nápoja odlúčila.
Málokto by uhádol, že vkusnú kulisu k whisky sformoval zlatý sirup z agávy a mletý lístkový čaj z japonska. Zdá sa, že práve vďaka ľadu sa prejavili v netradičnej palete chutí.
Potrebujete:
50 ml Queen Margot 3Y whisky (nájdete ju v Lidli)
25 ml sirupu
25 ml citrónová šťava
1/2 bambusovej lyžičky matcha čaju
čerstvá sóda na doliatie
rez citróna
Postup:
- Šejker naplňte do polovice ľadom. Postupne do neho pridávajte whisky, citrónovú šťavu, sirup a matcha čaj.
- Poriadne pretriasajte, až kým sa na povrchu nevytvorí námraza.
- Vysoký pohár naplňte kockami ľadu. Vlejte do neho mix, ktorý ste pripravili v šejkri.
- Dolejte drink sódou (caa 50ml) a dozdobte rezom citróna.
Keďže husté sirupy sa zvyknú v šejkri zrážať na ľadových kockách, niekedy si musíte pomôcť ich jemným nariedením. Dva diely sirupu na jeden diel horúcej vody. Obzvlášť vtedy, ak sa rozhodnete pre med.