Drink na dnes: Devil´s fizz

Možno sú už všetci v Mexiku. Ak si však na terase namiešate tento iskrivý, mrazivý drink s tónmi citrusu, uhorky a tequily, budete mať pocit, že ste tam tiež. Verte tomu.

Vyváženú chuť s bylinnými prvkami sme dosiahli primiešaním London Dry ginu, ktorý kdesi na pozadí rysuje siluety chutí, ktoré len ťažko pomenujete. Isté však je, že dávajú tomuto letnému fizzu nezvyčajný ráz.

Potrebujete:

  • 50 ml likéru Burning Devil (nájdete ho v Lidli)

  • 25 ml Castelgy London Dry ginu (nájdete ho v Lidli)

  • 12 ml citrónovej šťavy

  • čerstvá sóda

  • rez uhorky

Postup:

  • Vložte do vysokého pohára rezy uhorky, postláčajte ich a zasypte kockami priezračného ľadu.
  • Postupne nalievajte citrónovú šťavu, gin a Burning Devil likér.
  • Obsah pohára premiešajte barmanskou lyžicou.
  • Dolejte sódou, pridajte slamku a vychutnávajte.

Likér Burning Devil je pravou zmesou chutí, ktoré by ste na prvé ochutnanie s Mexikom spojili. Limeta, mezcal, biely sirup – v dokonalej rovnováhe a balanse kyslosti s rázovitosťou.

Napísal
Viac od autora Milan Gigel

Emiliana – ochutnajte s nami biodynamické vína z Čile

O vínach z Čile sa hovorí, že kvitnú v palete chutí a...
Čítajte viac...

Pridaj komentár