Drink na dnes: Coco Mojito

Orieškový karamel, iskrivý citrus, vonná mäta a ľadová, bublinková sviežosť. Tieto netypické chute mojita vznikli vďaka kokosovému cukru a zemitému kubánskemu rumu, ktorý sme použili.

Môžete pri ňom presedieť dlhú chvíľu v družnej debate a osvieženie sa nekončí. V horúcom dni na terase, pri vode, ale hoci aj na záhradke pri zaslúženom obedňajšom oddychu.

Potrebujete:

  • 50 ml Ron Caney Blanco rum (nájdete ho v Lidli)

  • 2 lyžice kokosového cukru

  • 2 rezy citróna

  • vňať mäty

  • čerstvá sóda na doliatie

Postup:

  • Do vysokého pohára vsypte cukor a rezy citróna. Rozpučte ich.
  • Pridajte jemne pokrčené listy mäty a do troch štvrtín doplňte kockami ľadu.
  • Vlejte rum, zamiešajte a dolejte sódou.
  • Dozdobte sviežim lístkom mäty a vychutnávajte.

Ak zmeníte kokosový cukor za med, agágový sirup alebo melasu, chuť naberie úplne nové horizonty. Známe i neznáme, avšak vždy rovnako svieže.

Napísal
Viac od autora Milan Gigel

Pripravte si na grile pohodové občerstvenie

Je to spontánne občerstvenie pri grile, ktoré sa zaobíde bez akéhokoľvek plánovania....
Čítajte viac...

Pridaj komentár