Drink na dnes: Brandy Alexander

Tóny ovocia a zrenia dobrého koňaku priam vyniknú, ak sa ocitnú v spoločnosti čokoládového likéru a mliečnej smotany. Nehľadajte za tým pokus o zjemnenie. Práve naopak.

Jemné, krémové prísady sú skôr kulisou, na ktorej sa rozprestrie kompletná paleta chutí tohto odležaného, dokonale vyzretého destilátu. Pridajte k tomu príjemnú chladivú sviežosť a tušíte o čom je reč.

Potrebujete:

  • 50 ml ABK6 koňaku

  • 25 ml čokoládového likéru

  • 25 ml smotany na varenie

  • muškátový oriešok

Postup:

  • Šejker naplňte do polovice ľadom a vlejte doň koňak, likér a smotanu.
  • Poriadne pretraste do vytvorenia námrazy.
  • Drink prelejte cez sitko do servírovacieho pohára.
  • Nastrúhajte na povrch kúsok muškátového oriešku a vychutnávajte.

Možno budete márne pátrať po tónoch čokolády, ktoré pri podchladení nadobro zmenili svoj typický charakter. Vtedy si pomôžte párovaním – kocka čokolády alebo guľôčka čokoládového dražé vám pomôžu rozvinúť túto hádanku.

Napísal
Viac od autora Milan Gigel

Karpatské Brandy chutí i po polstoročnici

Je to príbeh, ktorý tak troška pripomína dávne vandrovky učňov. Skupinka majstrov...
Čítajte viac...

Pridaj komentár