Tóny ovocia a zrenia dobrého koňaku priam vyniknú, ak sa ocitnú v spoločnosti čokoládového likéru a mliečnej smotany. Nehľadajte za tým pokus o zjemnenie. Práve naopak.
Jemné, krémové prísady sú skôr kulisou, na ktorej sa rozprestrie kompletná paleta chutí tohto odležaného, dokonale vyzretého destilátu. Pridajte k tomu príjemnú chladivú sviežosť a tušíte o čom je reč.
Potrebujete:
50 ml ABK6 koňaku
25 ml čokoládového likéru
25 ml smotany na varenie
muškátový oriešok
Postup:
- Šejker naplňte do polovice ľadom a vlejte doň koňak, likér a smotanu.
- Poriadne pretraste do vytvorenia námrazy.
- Drink prelejte cez sitko do servírovacieho pohára.
- Nastrúhajte na povrch kúsok muškátového oriešku a vychutnávajte.
Možno budete márne pátrať po tónoch čokolády, ktoré pri podchladení nadobro zmenili svoj typický charakter. Vtedy si pomôžte párovaním – kocka čokolády alebo guľôčka čokoládového dražé vám pomôžu rozvinúť túto hádanku.