Drink na dnes: Brandy Alexander

Tóny ovocia a zrenia dobrého koňaku priam vyniknú, ak sa ocitnú v spoločnosti čokoládového likéru a mliečnej smotany. Nehľadajte za tým pokus o zjemnenie. Práve naopak.

Jemné, krémové prísady sú skôr kulisou, na ktorej sa rozprestrie kompletná paleta chutí tohto odležaného, dokonale vyzretého destilátu. Pridajte k tomu príjemnú chladivú sviežosť a tušíte o čom je reč.

Potrebujete:

  • 50 ml ABK6 koňaku

  • 25 ml čokoládového likéru

  • 25 ml smotany na varenie

  • muškátový oriešok

Postup:

  • Šejker naplňte do polovice ľadom a vlejte doň koňak, likér a smotanu.
  • Poriadne pretraste do vytvorenia námrazy.
  • Drink prelejte cez sitko do servírovacieho pohára.
  • Nastrúhajte na povrch kúsok muškátového oriešku a vychutnávajte.

Možno budete márne pátrať po tónoch čokolády, ktoré pri podchladení nadobro zmenili svoj typický charakter. Vtedy si pomôžte párovaním – kocka čokolády alebo guľôčka čokoládového dražé vám pomôžu rozvinúť túto hádanku.

Napísal
Viac od autora Milan Gigel

Ako skrotiť cválajúci čas?

Nestíham, mám príliš málo času, možno niekedy inokedy. To je jedna z...
Čítajte viac...

Pridaj komentár