Korenisté tóny ražnej whiskey, aromatické črty bitteru a karamelový podtón javorového sirupu sú priam družnou spoločnosťou k plátku vypečenej slaninky. Takmer ako na pikniku.
Nech to na prvý pohľad pôsobí akokoľvek zvláštne, podstatu tohto whiskey kokteilu odhalíte až pri ochutnaní. A nie že by ste zostali iba pri jedinom poháriku. Ide o drink iskrivý, so širokou paletou chutí.
Potrebujete:
50 ml whiskey Jim Beam Rye
12 ml javorového sirupu (nájdete ho v Lidli)
2 streky bitteru
plátok praženej slaninky
Postup:
- Naplňte vychladený šejker do polovice ľadom.
- Vlejte do neho whiskey, sirup a bitter. Dôkladne premiešajte do namrazenia.
- Drink prelejte cez sitko na ľad do nízkeho pohára.
- Doplňte plátok slaninky a vychutnávajte.
Nie je v tom žiadna náhoda, že na americkom kontinente sa výrobcovia whiskey vracajú k pred-prohibičným receptúram. Tie namiesto kukurice často pre výraznejšiu, korenistejšiu chuť používali raž. Práve vďaka nej získavajú miešané nápoje svoju hĺbku.