Sú dni, keď máte pocit že vás už žiadny drink nedokáže príjemne prekvapiť a povzbudiť. Všetko sa vám akosi zlieva v jednotvárnom pôžitku, na nič nemáte chuť. To je ten čas, keď prichádza sólo pre Bloody Mary.

Šťava zo zrelých rajčín, jemná vodka ktorá dozrievala v dubovom súdku, citrusové tóny, ostré čili a worcestrová omáčka ako netradičný bitter pre pozdvihnutie zmyslov – zrazu všetko akosi funguje. Vždy novátorsky a s príjemným prekvapením.

Potrebujete:

  • 50 ml Wallenstein vodka (nájdete ju v Lidli)

  • 100 ml pradajkovej šťavy

  • 15 ml citrónovej šťavy

  • worcestrová omáčka

  • pálivá omáčka

  • čierne korenie, soľ

Postup:

  • Naplňte vysoký pohár ľadom.
  • Vlejte do neho paradajkovú šťavu, citrónovú šťavu, worcestrovú omáčku, pálivú omáčku a premiešajte ich barmanskou lyžickou.
  • Cez kocky ľadu nalejte odmeranú dávku vodky. Posypte soľou a korením.
  • Pridajte rez citróna a vychutnávajte.

Vyhnite sa pri príprave džúsom z rajčinového koncentrátu a dajte si aj pozor pri výbere korenín. Stačí tak málo, aby ste hrubo drvené čierne korenie vymenili za mleté a hneď je chuť kdesi inde.

Written By
More from Milan Gigel
Drink na dnes: Angel´s Delight
Bylinné tóny ginu, prebleskujúca chuť malín, granátové jablko a k tomu jemná,...
Read More

Pridaj komentár