Sú dni, keď máte pocit že vás už žiadny drink nedokáže príjemne prekvapiť a povzbudiť. Všetko sa vám akosi zlieva v jednotvárnom pôžitku, na nič nemáte chuť. To je ten čas, keď prichádza sólo pre Bloody Mary.
Šťava zo zrelých rajčín, jemná vodka ktorá dozrievala v dubovom súdku, citrusové tóny, ostré čili a worcestrová omáčka ako netradičný bitter pre pozdvihnutie zmyslov – zrazu všetko akosi funguje. Vždy novátorsky a s príjemným prekvapením.
Potrebujete:
50 ml Wallenstein vodka (nájdete ju v Lidli)
100 ml pradajkovej šťavy
15 ml citrónovej šťavy
worcestrová omáčka
pálivá omáčka
čierne korenie, soľ
Postup:
- Naplňte vysoký pohár ľadom.
- Vlejte do neho paradajkovú šťavu, citrónovú šťavu, worcestrovú omáčku, pálivú omáčku a premiešajte ich barmanskou lyžickou.
- Cez kocky ľadu nalejte odmeranú dávku vodky. Posypte soľou a korením.
- Pridajte rez citróna a vychutnávajte.
Vyhnite sa pri príprave džúsom z rajčinového koncentrátu a dajte si aj pozor pri výbere korenín. Stačí tak málo, aby ste hrubo drvené čierne korenie vymenili za mleté a hneď je chuť kdesi inde.