Drink na dnes: Maple Manhattan

Mocná chuť jemného bourbonu a príjemne rozleje na mrazivom podklade s navinulou, aromatickou sladkosťou. Stačí jediný dúšok a okamžite uhádnete, aký bourbon sme pri príprave tohto kokteilu použili.

Aby miešaný nápoj netratil na sile, pripravujte ho rýchlo, energicky, v tenkom kovovom šejkri, ktorý nespotrebuje chlad ľadu na svoje zmrazenie. Bostonský šejker so sklom si ponechajte na inú parádu.

Potrebujete:

  • 50 ml bourbonu Maker´s Mark

  • 12 ml vermutu

  • 12 ml javorového sirupu (nájdete ho v Lidli)

  • 2 streky bitteru

Postup:

  • Naplňte vychladený šejker do polovice ľadom.
  • Vlejte do neho bourbon, vermut, sirup a bitter. Dôkladne premiešajte do namrazenia.
  • Drink prelejte cez sitko do pohára na stopke.
  • Dozdobte višňou a vychutnávajte.

Má vôbec zmysel použiť dobre vyladený bourbon so širokým chuťovým profilom do miešaných nápojov? V tomto prípade určite áno. Vyskúšajte akýkoľvek iný a okamžite pocítite zmenu v chuti. Bourbon tu nestráca charakter, rozvíja ho.

Napísal
Viac od autora Milan Gigel

Citadelle Gin de France – chuť prímorského leta

Možno to bola iba náhoda, keď v horúcom, letnom dni na terase v Château...
Čítajte viac...

Pridaj komentár