Svieža vôňa bazového kvetu je síce symbolom začiatku leta, v plnej spare na jeho vrchole však nepôsobí o nič menej osviežujúco. Obzvlášť ak ide o perlivý kokteil, ktorý priam prýšti pestrosťou chuti.

Med, kvety, citrusy a ľahké víno – všetky sobášené ľadom a sódou – vytvárajú mimoriadne chutnú harmóniu, ktorá vás ochladí od špičky jazyka až po končeky prstov. Dokonale, aj v tej najväčšej horúčave.

Potrebujete:

  • 120 ml Prosecco Allini frizzante (nájdete ho v Lidli)

  • 30 ml sódy

  • 15 ml Vlčieho sirupu baza-med

  • lístky mäty

  • kocky ľadu

  • rezy citrusov

Postup:

  • Do čaše vsypte niekoľko kociek ľadu.
  • Postupne nalievajte sirup, sódu a premiešajte.
  • Pridajte prosecco.
  • Doložte rezy citrusov, pár lístkov mäty a vychutnávajte.

Sirupy pre prípravu miešaných nápojov nie sú ódou na cukor. Práve naopak – ide o koncentrované chute ovocia, bylín a korenín, ktoré sa rozvinú na sladkom pozadí – bez ohľadu na to, či ide o repný cukor alebo med.

Written By
More from Milan Gigel
Leatherman Free P4 – malá dielňa do pánskeho vrecka
Elegancia, noblesa zdobených črienok a oblé, lesklé línie, ktoré sa tiahnu bez...
Read More

Pridaj komentár