Svieža vôňa bazového kvetu je síce symbolom začiatku leta, v plnej spare na jeho vrchole však nepôsobí o nič menej osviežujúco. Obzvlášť ak ide o perlivý kokteil, ktorý priam prýšti pestrosťou chuti.
Med, kvety, citrusy a ľahké víno – všetky sobášené ľadom a sódou – vytvárajú mimoriadne chutnú harmóniu, ktorá vás ochladí od špičky jazyka až po končeky prstov. Dokonale, aj v tej najväčšej horúčave.
Potrebujete:
120 ml Prosecco Allini frizzante (nájdete ho v Lidli)
30 ml sódy
15 ml Vlčieho sirupu baza-med
lístky mäty
kocky ľadu
rezy citrusov
Postup:
- Do čaše vsypte niekoľko kociek ľadu.
- Postupne nalievajte sirup, sódu a premiešajte.
- Pridajte prosecco.
- Doložte rezy citrusov, pár lístkov mäty a vychutnávajte.
Sirupy pre prípravu miešaných nápojov nie sú ódou na cukor. Práve naopak – ide o koncentrované chute ovocia, bylín a korenín, ktoré sa rozvinú na sladkom pozadí – bez ohľadu na to, či ide o repný cukor alebo med.