Drink na dnes: Massari Americano

Keď na mrazivom dúšku rozkvitne odvážna horkosť citrusov a bylín, prichádza osvieženie ktoré rozhodne nie je nudné. V komplexnej spleti chutí sa ukrývajú tucty bylín, ktoré odhaľujú svoj pestrý ráz prejavov.

Ak máte radi menšie drinky, ktoré dokážu provokovať svojou intenzívnou chuťou, Americano by ste si určite nemali nechať ujsť. Ak si ho namiešate z Massari Liquore Bitteru, bylinné tóny vybehnú až do nebies.

Potrebujete:

  • 30 ml Massari Bitter (nájdete ho v Lidli)

  • 30 ml červeného verumutu

  • 50 ml čerstvo pripravenej sódy

  • rez pomaranča

  • kocky ľadu

Postup:

  • Do vychladeného nízkeho pohára vsypte niekoľko kociek ľadu
  • Nalejte na ne Massari Bitter, vermut, sódu a zamiešajte barmanskou lyžicou.
  • Pridajte rez pomaranča a vychutnávajte.

Je to práve čerstvo pripravená sóda, ktorá prikladá nad závoj horkosti likéru jeho osviežujúcu iskrivosť. Pripravená z pramenistej vody, tesne pred miešaním nápojov.

Ak ste doposiaľ nikdy nepočuli o výrobníku sódy SodaStream, mali by ste spozornieť. Ide o znovuzrodenie starej dobrej sifónovej fľaše. Tentokrát s omnoho väčšou bombičkou osadenou do stojana, z ktorej na želanie kedykoľvek nasýtite vodu vo fľaši. Jemnejšie alebo mocnejšie – v závislosti na tom, ako ju máte radi?

Ako sýtime sódu pre Massari Americano my? Intenzívne, na tri plné stlačenia. Vďaka tomu si drink udrží perlivý charakter po celý čas pomalého popíjania.

Nebojte sa improvizácie a siahnite aj po iných talianskych červených likéroch – Campari, Aperol, Bitterol, Luxardo Bitter, Meletti, Casoni, Contrato – každý z nich sa v tomto miešanom nápoji prejaví úplne odlišným spôsobom.

Napísal
Viac od autora Milan Gigel

Kenios Kavos Trauktine – ochutnajte zvodnú chuť kávy

Ak remeselná pálenica a prémiová pražiareň kávy spoja svoje sily, aby vytvorili likér...
Čítajte viac...

Pridaj komentár