Drink na dnes: Ranger gin berry

Botanická horkosť na jazyku, svieža živica v nose a príjemné teplo, ktoré zostupuje hrdlom až do žalúdka. Ak príde na sychravé jesenné dni, tulácke grogy majú vždy čosi do seba.

Obzvlášť vtedy, ak sa v nich stretnú autentické chute prírody. Čo by ste povedali na spojenie čučoriedok, borievok a bylín? Ranger gin berry si pripravíte na počkanie.

Potrebujete:

  • 50 ml Hampstead London Dry Gin (nájdete ho v Lidli)

  • 60 ml vody

  • 20 ml citrónovej šťavy

  • 10g čuroriedkového džemu

  • smreková vetvička

Postup:

  • Do kanvičky vlejte gin, citrónovú šťavu a vodu.
  • Pridajte k nemu pol čajovej lyžičky čučoriedkového džemu.
  • Spustite ohrev s miešaním. Automat sám ukončí ohrievanie, keď teplota stúpne nad hranicu 65 °C

Hoci by sa mohlo zdať, že alkohol sa pri ohreve z kanvičky odparí, verte tomu že veko je dostatočnou bariérou aby zostal v drinku bez strát. Obzvlášť v prípade, ak ustrihnete dĺžku ohrevu či teplotu.

Pre zahriaty gin je typické, že sa cez všetky jeho zložky do popredia prediera živičný charakter plodov borievky. Možno i preto sme si tento horúci drink obľúbili doplnený vetvičkou ihličnanu, ktorá ešte väčšmi dokresľuje jeho charakter.

Napísal
Viac od autora Milan Gigel

Zubří Gin z lahve – harmónia chutí, ktorú musíte ochutnať

Ak padne reč na Moravské Valašsko, každému sa hlavou preženú malebné obrázky...
Čítajte viac...

Pridaj komentár