Drink na dnes: Ranger gin berry

Botanická horkosť na jazyku, svieža živica v nose a príjemné teplo, ktoré zostupuje hrdlom až do žalúdka. Ak príde na sychravé jesenné dni, tulácke grogy majú vždy čosi do seba.

Obzvlášť vtedy, ak sa v nich stretnú autentické chute prírody. Čo by ste povedali na spojenie čučoriedok, borievok a bylín? Ranger gin berry si pripravíte na počkanie.

Potrebujete:

  • 50 ml Hampstead London Dry Gin (nájdete ho v Lidli)

  • 60 ml vody

  • 20 ml citrónovej šťavy

  • 10g čuroriedkového džemu

  • smreková vetvička

Postup:

  • Do kanvičky vlejte gin, citrónovú šťavu a vodu.
  • Pridajte k nemu pol čajovej lyžičky čučoriedkového džemu.
  • Spustite ohrev s miešaním. Automat sám ukončí ohrievanie, keď teplota stúpne nad hranicu 65 °C

Hoci by sa mohlo zdať, že alkohol sa pri ohreve z kanvičky odparí, verte tomu že veko je dostatočnou bariérou aby zostal v drinku bez strát. Obzvlášť v prípade, ak ustrihnete dĺžku ohrevu či teplotu.

Pre zahriaty gin je typické, že sa cez všetky jeho zložky do popredia prediera živičný charakter plodov borievky. Možno i preto sme si tento horúci drink obľúbili doplnený vetvičkou ihličnanu, ktorá ešte väčšmi dokresľuje jeho charakter.

Napísal
Viac od autora Milan Gigel

Venujte brade päť minút času denne

Nie je to počin, pri ktorom sa tlieska a skladá úcta. Skoncujete...
Čítajte viac...

Pridaj komentár