Drink na dnes: Scottish Orchard

Intenzívna chuť pečených jabĺčok, korenisté tóny bitteru a ušľachtilá drevitosť, ktorá iskrivo prekvitá do charakteru škótskej whisky. To je horúci drink z Vysočiny, ktorý vás nabudí čerstvou energiou.

Posledné jesenné jablká bývajú sladšie ako letné odrody, takže sa pri príprave zaobídete i bez pridaného sirupu či medu. Pre odšťavovanie vyberajte jablká, ktoré nie sú príliš aromatické.

Potrebujete:

  • 50 ml Queen Margot 5Y whisky (Nájdete ju v Lidli)

  • 150 ml čerstvého jablčného muštu

  • 3 streky Creole Bitters

  • plátok jablka

Postup:

  • Do kanvičky vlejte jablčný mušt, whisky a bitter.
  • Spustite ohrev s miešaním. Automat sám ukončí ohrievanie, keď teplota stúpne nad hranicu 65 °C.
  • Servírujte do pohára s jemnou penou a plátkom jablka.

Zdá sa vám, že vám to čosi pripomína? Hoci ste nič podobné doposiaľ možno nepili, za príjemnými pocitmi hľadajte uhladenú harmóniu chutí a jemný, zaoblený charakter whisky ktorú sme pre prípravu použili.

Napísal
Viac od autora Milan Gigel

Oddajte sa atmosfére chalupy, vylieči vašu dušu

Je to miesto, kde zvykne čas plynúť úplne odlišným tempom ako ste...
Čítajte viac...

Pridaj komentár