Drink na dnes: Scottish Orchard

Intenzívna chuť pečených jabĺčok, korenisté tóny bitteru a ušľachtilá drevitosť, ktorá iskrivo prekvitá do charakteru škótskej whisky. To je horúci drink z Vysočiny, ktorý vás nabudí čerstvou energiou.

Posledné jesenné jablká bývajú sladšie ako letné odrody, takže sa pri príprave zaobídete i bez pridaného sirupu či medu. Pre odšťavovanie vyberajte jablká, ktoré nie sú príliš aromatické.

Potrebujete:

  • 50 ml Queen Margot 5Y whisky (Nájdete ju v Lidli)

  • 150 ml čerstvého jablčného muštu

  • 3 streky Creole Bitters

  • plátok jablka

Postup:

  • Do kanvičky vlejte jablčný mušt, whisky a bitter.
  • Spustite ohrev s miešaním. Automat sám ukončí ohrievanie, keď teplota stúpne nad hranicu 65 °C.
  • Servírujte do pohára s jemnou penou a plátkom jablka.

Zdá sa vám, že vám to čosi pripomína? Hoci ste nič podobné doposiaľ možno nepili, za príjemnými pocitmi hľadajte uhladenú harmóniu chutí a jemný, zaoblený charakter whisky ktorú sme pre prípravu použili.

Written By
More from Milan Gigel
Zasväťte leto kultu paradajok
Nie je v tom žiadna náhoda, že sezóna paradajok sa tak dokonale kryje...
Read More

Pridaj komentár