Intenzívna chuť pečených jabĺčok, korenisté tóny bitteru a ušľachtilá drevitosť, ktorá iskrivo prekvitá do charakteru škótskej whisky. To je horúci drink z Vysočiny, ktorý vás nabudí čerstvou energiou.
Posledné jesenné jablká bývajú sladšie ako letné odrody, takže sa pri príprave zaobídete i bez pridaného sirupu či medu. Pre odšťavovanie vyberajte jablká, ktoré nie sú príliš aromatické.
Potrebujete:
50 ml Queen Margot 5Y whisky (Nájdete ju v Lidli)
150 ml čerstvého jablčného muštu
3 streky Creole Bitters
plátok jablka
Postup:
- Do kanvičky vlejte jablčný mušt, whisky a bitter.
- Spustite ohrev s miešaním. Automat sám ukončí ohrievanie, keď teplota stúpne nad hranicu 65 °C.
- Servírujte do pohára s jemnou penou a plátkom jablka.
Zdá sa vám, že vám to čosi pripomína? Hoci ste nič podobné doposiaľ možno nepili, za príjemnými pocitmi hľadajte uhladenú harmóniu chutí a jemný, zaoblený charakter whisky ktorú sme pre prípravu použili.